Me lähdetään retkelle. Helsingin rautatieasemalta hyppäämme junaan ja toivomme pääsevämme Australiaan parin vaihdon kautta.

Lokakuussa 2013 satoi räntää vasten kasvoja. Syksy oli parhaimmillaan. Yhtenä aamuna sään masentamat matkaajat alkoivat heittää vitsiä, että lähdetäänkö ensi vuonna talveksi jonnekkin, missä ei sada ainakaan räntää. Seuraavana iltana pari jaksoa Madventuresia ja reissaajat havaitsivat avanneensa tietsikan työpöydälle tiedoston nimeltä matka.xlsx.

Matkan pituutta tai reittiäkään ei ollut vielä tuossa vaiheessa tarkemmin mietitty. Elimme reissusuunnittelun "nousuhumalaa". Oli vaan niin hienoa haaveilla retkestä. Aika nopeasti retken reitti alkoi muodostua. molemmat meistä on aina halunneet päästä matkaammaan Venäjän halki Kiinaan junalla. Annika haaveili, että reissussa pääsisi vahvistamaan englannin kielen taitoa. Mikko alkoi näki unta sukeltamisesta.

Talvi kului lämmöstä ja auringosta haaveillessa. Matkakuume pyöri korkeissa lukemissa. Talven aikana alkoi muodostua reissun realiteetit. Tajuttin, että me ollaan oikeasti lähdössä johonkin. Kevään aikana Annika myi asuntonsa ja irtisanoutui työpaikaistaan. Vapun alla kun matkalaiset sulloutuivat yhteiseen asuntoon, alkoi reissuun lähteminen tuntua ainoalta vaihtoehdolta.

Enää on 10 viikkoa reissuun lähtöön. Kohta olemme jonottamassa Venäläisellä juna-asemalla kielitaidottomina junalippuja seikkailuun :)

Jännittää, oikeesti.